Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Stamppot met Biet en Wortel

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Stamppot met Biet en Wortel

Omschrijving

Deze kleurrijke stamppot met zoete biet en wortel is een heerlijke, snelle maaltijd. De combinatie van zoete biet en wortel zorgt voor een mooie, levendige kleur en een zoete smaak. De aardappelen worden gekookt en gestampt met de biet en wortel, waarna je het geheel op smaak brengt met een scheutje melk, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Serveer de stamppot met een frisse salade voor extra crunch. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram gekookte biet (in blokjes)
  • 300 gram wortelen (in blokjes)
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de salade)
  • 100 gram gemengde sla (voor de salade)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende ongeveer 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Voeg de blokjes wortel toe aan de pan met aardappelen en kook nog eens 5-10 minuten tot de wortelen zacht zijn.
  3. Giet de aardappelen en wortelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de gekookte biet, melk, nootmuskaat, zout en peper toe.
  4. Stamp alles samen tot een smeuïge stamppot. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  5. Meng in een kom de gemengde sla met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de stamppot warm met de frisse salade aan de zijkant.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 8g
  • Vetten: 6g
  • Koolhydraten: 60g
  • Vezels: 7g

Variatietips

  • Voeg een lepel pesto of currypasta toe aan de stamppot voor extra smaak.
  • Voor een romigere textuur, vervang de melk door crème fraîche.
  • Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine te mengen.