Snelle Gezonde Venkel en Kip Bowl in 30 Minuten

Omschrijving
Deze snelle venkel en kip bowl is een heerlijke, gezonde maaltijd die in slechts 30 minuten klaar is. Malse kipfilet wordt gebakken met venkel en geserveerd op een bed van quinoa. Een frisse dressing van citroen en olijfolie maakt het geheel af. Perfect voor een doordeweekse avond! Deze bowl is niet alleen voedzaam, maar ook boordevol smaak dankzij de venkel die een anijsachtige toets toevoegt. Serveer het met een lekkere dressing voor een extra frisse smaak.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor quinoa
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Kom voor de dressing
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g quinoa
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 venkelknol, in dunne plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen (sap en rasp)
- 1 theelepel currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- 100 g rucola of spinazie (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
- Terwijl de quinoa kookt, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en currypasta.
- Voeg de venkelplakjes toe aan de pan en bak deze 3-5 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Meng in een kom het citroensap en -rasp met een snufje zout en peper. Dit wordt de dressing.
- Serveer de quinoa op borden, voeg de kip en venkel toe en garneer met rucola of spinazie. Sprenkel de dressing eroverheen.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 8 g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette.
- Voor een veganistische optie, vervang de kipfilet door tofu of kikkererwten en gebruik plantaardige currypasta.