Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Venkelworst Pasta in Pittige Tomatensaus

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle venkelworst pasta in pittige tomatensaus is een ware smaakexplosie die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. De combinatie van de pittige venkelworst en de rijke tomatensaus zorgt voor een hartverwarmende maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Deze schotel is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak en zeker een hit bij het hele gezin!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Kooklepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijv. penne of spaghetti)
  • 400 g venkelworst (in plakjes)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (fijngehakt, optioneel voor extra pit)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
  • Verse basilicum (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden venkelworst toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin.
  3. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten mee tot de ui glazig is.
  4. Voeg de tomatenblokjes, oregano en suiker toe. Roer goed door en laat het geheel 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de gekookte pasta door de saus en verwarm nog 2 minuten.
  6. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum als garnering.

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal | 25 g eiwit | 65 g koolhydraten | 22 g vet

Variatietips

  • Vervang de venkelworst door kip of vegetarische worst voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor een gezondere variant.
  • Maak je eigen tomatensaus door verse tomaten en kruiden te gebruiken voor een authentiekere smaak!