Snelle Taco Salade met Gemarineerde Vis en Kruidige Yoghurtdressing

Omschrijving
Deze frisse vis taco salade met gemarineerde vis, sla, en avocado is perfect voor een doordeweekse avond. Het is een heerlijke combinatie van smaken en texturen die elkaar aanvullen. De vis wordt gemarineerd in een pittige marinade, wat zorgt voor een extra kick. Serveer de salade met een romige yoghurtdressing en knapperige tortilla chips voor een smakelijke en gezonde maaltijd. Ideaal voor drukke avonden, maar ook perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereiding: 15 minuten
- Marineren: 15 minuten
Benodigdheden
- Mengkom
- Grillpan of koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Kom voor de dressing
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram witte visfilet (bijv. kabeljauw of tilapia)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
- 1 theelepel citroensap
- 200 gram gemengde sla
- 1 avocado, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 100 gram tortilla chips
Voor de yoghurtdressing:
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Marineer de vis: Snijd de visfilet in kleine stukjes en meng deze in een kom met olijfolie, currypasta en citroensap. Laat de vis 15 minuten marineren.
- Bereid de dressing: Meng in een andere kom de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, honing, peper en zout tot een gladde dressing. Zet apart.
- Bak de vis: Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde visstukjes gedurende 5-7 minuten, tot ze gaar zijn.
- Stel de salade samen: Neem een grote schaal en voeg de gemengde sla, avocado, tomaat en rode ui toe. Meng goed door elkaar.
- Serveer: Voeg de gebakken vis toe aan de salade en sprenkel de yoghurtdressing erover. Serveer met tortilla chips aan de zijkant.
Voedingswaarden
(Per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vet: 20 g
- Koolhydraten: 40 g
Variatietips
- Vervang de vis door garnalen of kip voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of komkommer voor meer crunch.
- Maak je eigen currypasta door gemalen kruiden te mengen met olijfolie, indien gewenst.
- Voeg limoen of andere citrusvruchten toe voor extra frisheid!