Menu MaestroMenu Maestro

Romige en Knapperige Vissticks met Broccoli en Romige Saus in 25 Minuten

4.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle vissticks met broccoli en een romige saus zijn perfect voor een drukke avond. De knapperige vissticks gecombineerd met de romige, smaakvolle saus maken dit gerecht tot een genot voor het hele gezin. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Oven
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Garde

Ingrediënten

  • 400 g vissticks (bijvoorbeeld kabeljauw of pangasius)
  • 250 g broccoli (in roosjes)
  • 200 ml kookroom
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 porties aardappelpuree of rijst (optioneel, als bijgerecht)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Bak de vissticks in de oven volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal 15-20 minuten.
  2. Kook de broccoli. Breng een pan met water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli in 5-7 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  4. Voeg de kookroom en currypasta toe aan de pan. Roer goed door en laat het mengsel 3-4 minuten zachtjes koken tot het iets is ingedikt.
  5. Voeg de broccoli toe aan de romige saus en roer alles goed door. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  6. Serveer de vissticks met de romige broccoli saus eroverheen. Geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden

(Per portie, zonder bijgerecht)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 25 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen vissticks door verse vis te paneren met paneermeel en kruiden.
  • Voeg extra groenten toe, zoals cherrytomaten of spinazie, voor meer kleur en voedingsstoffen.