Snelle Visstoofpot met Aardappelen

Omschrijving
Deze snelle visstoofpot is een heerlijk en voedzaam gerecht dat snel te bereiden is. Met verse vis, aardappelen, en een romige saus van tomaten en kruiden, is dit een perfecte maaltijd voor doordeweekse avonden. Deze stoofpot is niet alleen smakelijk, maar ook rijk aan eiwitten en vitaminen, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde maaltijd. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of braadpan
- Houten lepel
- Mes en snijplank
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g stevige witvis (zoals kabeljauw of schelvis), in blokjes
- 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode curry)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander ter garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, roerend om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de currypasta toe en roer goed door. Laat dit 1 minuut bakken zodat de smaken vrijkomen.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten sudderen totdat de aardappelen bijna gaar zijn.
- Voeg de blokjes vis toe en laat nog 5 minuten koken, of totdat de vis gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie of koriander voor het serveren.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 40 g
Variatietips
- Vervang de vis door garnalen of een andere favoriete zeevrucht.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer voedingswaarde.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng gelijke delen gemalen koriander, komijn, gember, en een beetje chilipoeder.