Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Romige Wortel en Bloemkool Stoofpot met Kruidige Aardappelen

2.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle romige stoofpot met wortel en bloemkool is vol van smaak en ideaal voor een doordeweekse maaltijd. De aardappelen voegen een heerlijke romigheid toe, terwijl de kruiden de smaken naar een hoger niveau tillen. Perfect voor als je snel een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel wilt zetten!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan met deksel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 300 g wortels, in plakjes
  • 600 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el currypasta (bijv. gele of rode)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Verse peterselie, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee totdat het heerlijk begint te geuren.
  3. Doe de plakjes wortel en bloemkoolroosjes in de pan en roer goed door. Bak dit voor 5 minuten, zodat de groenten iets zachter worden.
  4. Voeg de currypasta toe en roer goed door, zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn.
  5. Voeg de aardappelblokjes en de kokosmelk toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen, of totdat de aardappelen en groenten gaar zijn.
  7. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  8. Serveer de stoofpot warm, gegarneerd met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 12 g eiwitten, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groentes toe zoals spinazie of paprika voor meer kleur en smaak.
  • Voor een pittigere variant, voeg een snufje cayennepeper toe.
  • Maak je eigen currypasta door komijn, koriander, gember en chilipeper te mengen.