Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Zalm en Broccoli Pasta

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Zalm en Broccoli Pasta

Omschrijving

Deze snelle zalm en broccoli pasta is een gezonde keuze voor doordeweeks. Met verse zalm, broccoli en een romige saus van Griekse yoghurt, is het een smaakvol gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat. Kook de pasta al dente, voeg de broccoli toe en meng met de gebakken zalm en de saus voor een heerlijke maaltijd.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Hittebestendige kom
  • Lepel
  • Garde
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g verse zalmfilet
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel currypasta (bijv. rode of groene)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of bieslook voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Voeg de broccoli in de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Snijd de zalmfilet in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de zalm gedurende 4-5 minuten tot deze gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de currypasta. Voeg een eetlepel van het kookwater van de pasta toe om de saus iets te verdunnen.
  5. Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de pan met zalm. Giet de yoghurt saus erover en meng alles goed door elkaar. Laat nog 1-2 minuten op laag vuur staan zodat alles goed warm wordt.
  6. Serveer de pasta met een snufje verse peterselie of bieslook voor extra kleur.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g koolhydraten, 25 g vet.

Variatietips

  • Vervang de zalm door kipfilet of een plantaardig alternatief voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of paprika, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door 1 eetlepel curry poeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander en een snufje zout te mengen. Dit geeft een unieke twist aan het gerecht!