Snelle Zalm en Groenten uit de Oven

Omschrijving
Deze snelle zalm en groenten uit de oven zijn perfect voor een doordeweekse avond. De zalmfilets worden eenvoudig gekruid en samen met een mix van seizoensgebonden groenten zoals courgette, paprika en cherrytomaten in de oven gebakken. Serveer met een schijfje citroen voor extra smaak. Deze maaltijd is niet alleen snel klaar, maar ook gezond en vol smaak!
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mes
- Snijplank
- Kom
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- 4 eetlepels pesto (groen of rood, naar keuze)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 citroen, in schijfjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C hetelucht).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de courgette, paprika en cherrytomaten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Leg de zalmfilets bovenop de groenten. Verdeel de pesto over de zalmfilets.
- Voeg de schijfjes citroen toe aan de bakplaat rondom de zalm en groenten.
- Bak alles in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat de zalm net gaar is en de groenten zacht zijn.
- Serveer warm, eventueel met extra citroen aan de zijkant.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 380
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 10 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Vervang de pesto door currypasta voor een pittigere smaak.
- Voeg andere groenten toe zoals broccoli of wortelen, afhankelijk van wat je lekker vindt.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, parmezaan, olijfolie en knoflook voor een persoonlijke touch!