Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Zoete Aardappel Bowl voor een Snelle Maaltijd

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Zoete Aardappel Bowl

Omschrijving

Deze snelle zoete aardappel bowl is een voedzaam en kleurrijk gerecht dat snel te bereiden is. Met geroosterde zoete aardappelen, zwarte bonen, avocado en frisse koriander, is dit een ideale maaltijd voor doordeweeks. Serveer met een limoen-dressing voor een extra smaakboost. Dit gerecht is perfect voor vier personen en staat binnen een half uur op tafel!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 rijpe avocado's
  • 150 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 g verse koriander, grof gehakt
  • 2 limoen, sap en rasp
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Geroosteren: Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie, gerookt paprikapoeder, zout en peper. Meng goed door elkaar en rooster in de oven gedurende 20 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn.
  3. Avocado en dressing: Snijd ondertussen de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes. Meng in een kom het sap en de rasp van 1 limoen met 2 el olijfolie en een snufje zout.
  4. Samenstellen: Haal de zoete aardappelen uit de oven en laat iets afkoelen. Meng in een grote schaal de zoete aardappelen, zwarte bonen, cherrytomaten en koriander. Giet de limoen-dressing erover en meng voorzichtig.
  5. Serveren: Verdeel de mix over vier borden en garneer met de plakjes avocado. Serveer direct.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 480
  • Eiwitten: 11 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 65 g
  • Vezels: 15 g

Variatietips

  • Voeg wat currypasta toe aan de zoete aardappelen voor een extra smaakdimensie.
  • Gebruik pesto in plaats van de limoen-dressing voor een andere smaak.
  • Maak je eigen currypasta of pesto door verse kruiden en specerijen te mengen met olijfolie en noten. Dit voegt een persoonlijke touch toe aan je gerecht!