Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Zoete Aardappel Bowl met Kikkererwten en Broccoli

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Zoete Aardappel Bowl met Kikkererwten en Broccoli

Omschrijving

Deze gezonde zoete aardappel bowl is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Geroosterde zoete aardappelen, kikkererwten en broccoli worden gecombineerd met een frisse tahinidressing. Dit gerecht is niet alleen snel, maar ook vol met vezels en eiwitten. Het is een kleurrijke en voedzame maaltijd die je in minder dan 30 minuten op tafel hebt staan. Ideaal voor drukke avonden!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Kookpan
  • Mengkom
  • Garde of lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g zoete aardappelen
  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 400 g broccoli (in roosjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: sesamzaadjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe ze in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  3. Verspreid de zoete aardappelblokjes gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 15 minuten.
  4. Voeg na 15 minuten de kikkererwten en broccoliroosjes toe aan de bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie, zout en peper. Rooster nog eens 10 minuten tot alles goudbruin en gaar is.
  5. Meng in een aparte kom de tahini, citroensap en geperste knoflook. Voeg een beetje water toe om de dressing te verdunnen tot de gewenste consistentie.
  6. Haal de groenten uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Besprenkel met de tahinidressing en garneer eventueel met sesamzaadjes.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 70 g
  • Vezels: 12 g

Variatietips

  • Voeg wat pittige currypasta toe aan de tahinidressing voor een extra kick.
  • Vervang de tahini door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder te mengen met olijfolie en dit over de groenten te sprenkelen voor het roosteren.