Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Zoete Aardappel en Broccoli Salade

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Zoete Aardappel en Broccoli Salade

Omschrijving

Deze frisse salade van zoete aardappel en broccoli is niet alleen snel te bereiden, maar ook enorm gezond. De combinatie van de zoete aardappel en de knapperige broccoli zorgt voor een heerlijke textuur en smaak. Door de toevoeging van een dressing van olijfolie, citroen en mosterd, krijgt de salade een frisse en pittige smaak. Noten en feta maken het geheel af met een extra crunch en romigheid. Dit gerecht is perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd voor vier personen.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Stoommandje of stoompan
  • Mengkom
  • Kleine kom voor de dressing
  • Lepel voor het mengen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g zoete aardappelen
  • 300 g broccoli
  • 100 g feta
  • 50 g noten (bijvoorbeeld walnoten of pecannoten)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap (versgeperst)
  • 1 eetlepel mosterd (bijvoorbeeld Dijon)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Kook de zoete aardappelen in een pan met gezouten water gedurende 10-15 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet af en laat even afkoelen.
  3. Terwijl de aardappelen koken, snijd je de broccoli in roosjes. Stoom de broccoli in een stoommandje boven kokend water gedurende 5-7 minuten, tot ze heldergroen en knapperig zijn.
  4. Maak in een kleine kom de dressing door de olijfolie, citroensap, mosterd, zout en peper goed te mengen.
  5. Meng in een grote kom de zoete aardappelen, broccoli, verkruimelde feta en gehakte noten. Giet de dressing erover en meng alles voorzichtig door elkaar.
  6. Serveer de salade direct of laat hem even afkoelen in de koelkast voor een frisse smaak.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 350 kcal, 12 g eiwit, 20 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere smaak.
  • Voeg wat cherrytomaten of avocado toe voor meer variatie.
  • Maak je eigen dressing met zelfgemaakte pesto of een andere favoriete saus.