Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Kip Souvlaki met Tzatziki en Pitabroodjes

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Souvlaki met Tzatziki

Omschrijving

Kip souvlaki is een heerlijk Grieks gerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is. Malse stukjes gemarineerde kip worden gegrild en geserveerd met een frisse tzatziki. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en kan worden geserveerd met pitabroodjes en een frisse salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor gezinnen die van smaak houden zonder uren in de keuken te staan!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Houten of metalen spiesen (indien hout, eerst in water weken)
  • Mengkom
  • Kleine kom voor tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 pitabroodjes
  • 1 komkommer (geraspt)
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille (of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Kip marineren: Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, geperste knoflook, oregano, zout en peper. Voeg de kip toe en laat minimaal 15 minuten marineren.
  2. Tzatziki maken: Meng in een kleine kom de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, dille en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Kip grillen: Rijg de gemarineerde kip aan de spiesen. Verhit de grillpan of barbecue en grill de kipspiesen gedurende 10-12 minuten, draai ze regelmatig totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Serveren: Verwarm de pitabroodjes kort op de grill of in de oven. Serveer de kip souvlaki met de tzatziki en pitabroodjes. Voeg een frisse salade toe voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe aan de spiesen, zoals paprika of courgette, voor meer kleur en smaak.
  • Maak je eigen marinade door gebruik te maken van pesto of currypasta in plaats van de traditionele kruiden. Dit geeft een unieke twist aan het gerecht!