Lichte Spaghetti Puttanesca

Omschrijving
Deze lichte variant van Spaghetti Puttanesca gebruikt volkorenpasta en minder olie, maar behoudt de heerlijke smaken van olijven, kappertjes en tomaat. Perfect voor een gezonde doordeweekse maaltijd, deze pasta is snel te bereiden en zit boordevol smaak. De combinatie van zoute olijven, pittige kappertjes en zoete tomaten zorgt voor een verrukkelijke maaltijd die zowel voedzaam als vullend is. Ideaal voor een drukke avond, en eenvoudig aan te passen aan je eigen smaak.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van pasta
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 320 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 100 gram zwarte olijven, ontpit en in plakjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 theelepel rode pepertjes (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut tot deze geurig is.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
- Roer de olijven, kappertjes en rode pepertjes door de saus. Laat nog eens 5 minuten koken tot de smaken goed zijn vermengd.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de spaghetti in borden en garneer eventueel met verse peterselie.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 9 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vezels: 8 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer variatie.
- Maak je eigen tomatensaus door verse tomaten te gebruiken in plaats van blikjes.
- Voor een extra smaakdimensie, voeg een lepel pesto of een beetje currypasta toe aan de saus.
- Probeer ook andere soorten pasta zoals penne of fusilli voor een leuke twist.