Menu MaestroMenu Maestro

Verse Spek Pannenkoeken uit de Koekenpan

4.0
Klik om te beoordelen

Spek Pannenkoek

Omschrijving

Geniet van heerlijke spek pannenkoeken, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Deze luchtige pannenkoeken zijn gevuld met knapperig spek en geserveerd met een frisse salade. Het gerecht is eenvoudig en snel te bereiden, ideaal voor een drukke week. Met de toevoeging van eieren en melk zijn ze ook voedzaam. Bak ze in een koekenpan en serveer met een beetje stroop of appelmoes voor extra smaak.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Spatel
  • Bord voor de salade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 200 g spekblokjes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels olie of boter (voor de pan)
  • 100 g gemengde sla
  • Stroop of appelmoes (voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Spek bakken: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Pannenkoekenbeslag maken: Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout. Voeg de eieren en melk toe en klop alles tot een glad beslag.
  3. Pannenkoeken bakken: Verhit 1 eetlepel olie of boter in de koekenpan. Giet een scheut beslag in de pan en voeg een deel van de spekblokjes toe. Bak de pannenkoek 2-3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit voor de overige pannenkoeken.
  4. Salade maken: Meng de gemengde sla in een bord en voeg eventueel wat olie en azijn toe voor extra smaak.
  5. Serveren: Serveer de spek pannenkoeken warm met de frisse salade aan de zijkant en een scheutje stroop of een lepel appelmoes bovenop.

Voedingswaarden

Per portie (1 pannenkoek zonder toevoegingen):

  • Calorieën: 300 kcal
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 40 g

Variatietips

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan het beslag voor extra smaak.
  • Voor een vegetarische variant, vervang het spek door gebakken champignons of courgette.
  • Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld 1 eetlepel pesto toe te voegen aan het beslag voor een andere smaakdimensie!