Menu MaestroMenu Maestro

Spek Pannenkoek met Paddenstoelen

4.0
Klik om te beoordelen

Spek Pannenkoek met Paddenstoelen

Omschrijving

Deze spek pannenkoeken met paddenstoelen zijn een heerlijke en hartige maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. De combinatie van krokant spek en smaakvolle paddenstoelen zorgt voor een rijke en volle smaak in elke hap. Het beslag is eenvoudig te bereiden en de paddenstoelen worden snel gebakken, waardoor je binnen no-time aan tafel kunt zitten. Serveer de pannenkoeken met een frisse salade voor een uitgebalanceerde maaltijd die zowel volwassenen als kinderen zal aanspreken.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Slakom
  • Garde
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 200 g spek (in blokjes)
  • 300 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake)
  • 1 tl currypasta (of naar smaak)
  • 2 el boter (om in te bakken)
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g gemengde sla (voor de salade)
  • 1 el olijfolie (voor de salade)
  • 1 el azijn (voor de salade)

Bereidingswijze

  1. Spek bakken: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek in zijn eigen vet tot het krokant is. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.
  2. Paddenstoelen bakken: In dezelfde pan, voeg de gemengde paddenstoelen toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Voeg de currypasta toe en meng goed door. Bak nog 2 minuten en zet apart.
  3. Beslag maken: In een grote kom, klop de eieren en voeg de melk toe. Meng goed. Voeg de bloem, een snufje zout en peper toe en klop tot een glad beslag.
  4. Pannenkoeken bakken: Verhit 1 el boter in de pan. Giet een lepel beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig. Voeg een paar stukjes spek en paddenstoelen toe op het beslag. Bak de pannenkoek 2-3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
  5. Herhaal: Herhaal dit met de rest van het beslag en de vulling.
  6. Salade maken: Meng in een slakom de gemengde sla, olijfolie, azijn, zout en peper naar smaak.
  7. Serveren: Serveer de pannenkoeken warm met de salade aan de zijkant.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 22 g
  • Vet: 25 g
  • Koolhydraten: 35 g
  • Vezels: 2 g

Variatietips

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan het beslag voor extra smaak.
  • Gebruik verschillende soorten paddenstoelen voor variatie in textuur en smaak.
  • Maak je eigen kruidenmix met verse kruiden zoals bieslook of peterselie voor een frisse twist.