Spinazie Salade met Gegrilde Kip

Omschrijving
Deze frisse spinazie salade met gegrilde kip is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. De combinatie van knapperige spinazie, sappige kip en een pittige dressing maakt dit gerecht niet alleen gezond, maar ook heerlijk. De salade is eenvoudig te bereiden en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan. Serveer met een stuk vers brood voor een complete maaltijd. Deze salade is niet alleen voedzaam, maar ook een echte smaakmaker door de toevoeging van pesto en noten.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of buitenbarbecue
- Slacentrifuge (optioneel)
- Mengkom
- Snijplank en mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet
- 200 g verse spinazie
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes
- 50 g feta, verkruimeld
- 50 g pijnboompitten of walnoten, geroosterd
- 4 eetlepels pesto (groen of rood)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kip bereiden: Kruid de kipfilets met zout en peper. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de kipfilets gedurende 6-8 minuten per kant, of tot ze volledig gaar zijn. Laat de kip even rusten en snijd deze daarna in plakken.
- Salade samenstellen: Was de spinazie grondig in een slacentrifuge of onder stromend water. Doe de spinazie in een grote mengkom en voeg de cherrytomaten, komkommer, en verkruimelde feta toe.
- Dressing maken: Meng de pesto met de olijfolie in een klein kommetje. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveren: Voeg de gegrilde kip en de geroosterde noten toe aan de salade. Giet de dressing erover en meng alles goed door. Serveer de salade direct met vers brood.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 28 g
- Koolhydraten: 15 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals avocado of paprika voor meer kleur en variatie.
- Vervang de kip door gegrilde halloumi voor een vegetarische optie.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen.
- Voor een pittigere smaak kun je wat chilivlokken aan de dressing toevoegen.