Menu MaestroMenu Maestro

Spinazie Stamppot met Aardappelen

2.7
Klik om te beoordelen

Spinazie Stamppot met Aardappelen

Omschrijving

Deze traditionele stamppot met romige spinazie en aardappelen is een gezonde en vullende optie voor een doordeweekse avond. De combinatie van de zoete aardappelen en de zachte, romige spinazie zorgt voor een heerlijk comfortfood gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Met een scheutje melk en een klontje boter wordt de stamppot extra romig en smaakvol. Geserveerd met een rookworst is het de perfecte maaltijd voor iedereen die houdt van de Nederlandse keuken. Ideaal voor een drukke week, deze stamppot is niet alleen snel te maken, maar ook voedzaam en vullend.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g verse spinazie
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 1 rookworst
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg genoeg water toe om ze te bedekken. Voeg een snufje zout toe en breng het aan de kook.
  2. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar, of tot ze zacht zijn.
  3. Terwijl de aardappelen koken, verwarm je in een koekenpan een klein beetje boter op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken, dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappelen af en voeg de geslonken spinazie toe aan de pan met aardappelen. Voeg de melk en de rest van de boter toe.
  5. Stamp alles goed door elkaar tot een romige stamppot. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
  6. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  7. Serveer de stamppot met de verwarmde rookworst ernaast.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 8 g

Variatietips

  • Voeg een lepel pesto toe voor extra smaak.
  • Voor een pittige twist kun je een beetje curry pasta toevoegen aan de stamppot.
  • Maak het gerecht vegetarisch door de rookworst te vervangen door vegetarische worst of falafel.