Menu MaestroMenu Maestro

Stamppot met Bloemkool en Kruidenkaas

4.0
Klik om te beoordelen

Stamppot met Bloemkool en Kruidenkaas

Omschrijving

Deze romige stamppot combineert de zachte textuur van bloemkool met romige aardappelen en heerlijke kruidenkaas. Dit gerecht is perfect als comfortfood en kan snel worden bereid, waardoor het een ideale keuze is voor een doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van ingrediënten zorgt voor een volle smaak, die de hele familie zal bekoren. Serveer de stamppot met een lekkere rookworst of gehaktbal voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g bloemkool, in roosjes
  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 g kruidenkaas (bijvoorbeeld met bieslook of knoflook)
  • 50 ml melk
  • 30 g boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Rookworst of gehaktballen (optioneel, voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook deze ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg na 10 minuten de bloemkoolroosjes toe aan de pan en kook nog eens 10 minuten, of totdat zowel de aardappelen als de bloemkool zacht zijn.
  3. Giet het water af en laat de groenten even stomen.
  4. Voeg de boter, kruidenkaas en melk toe aan de aardappelen en bloemkool. Stamp alles met een aardappelstamper tot een romige puree.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door.
  6. Serveer de stamppot warm, eventueel met rookworst of gehaktballen.

Voedingswaarden

Per portie (zonder rookworst):

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 10 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vetten: 15 g

Variatietips

  • Vervang de kruidenkaas door zelfgemaakte pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg wat gebakken spekjes toe voor extra crunch.
  • Voor een pittigere variant, gebruik een beetje currypasta in de stamppot. Meng dit door de groenten voordat je gaat stampen.
  • Maak je eigen kruidenkaas door roomkaas te mengen met fijngehakte kruiden, knoflook en een beetje citroensap.