Menu MaestroMenu Maestro

Tajine Kip met Olijven

4.0
Klik om te beoordelen

Tajine Kip met Olijven

Omschrijving

Kip en olijven vormen een klassieke combinatie in deze tajine. De zoute olijven geven diepte aan de smaken. Serveer met couscous voor een complete maaltijd. Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd voor vier personen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 45 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koken: 30 minuten

Benodigdheden

  • Tajine of een grote braadpan
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel
  • Kom voor de couscous
  • Pan voor het koken van water

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g kipdijen, in blokjes
  • 200 g groene olijven, ontpit
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels currypasta
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g couscous
  • 500 ml kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze tot ze glazig zijn (ongeveer 5 minuten).
  2. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de kipdijen toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  4. Strooi het komijn- en paprikapoeder over de kip en meng goed door.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  6. Bereid ondertussen de couscous. Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de couscous toe en haal van het vuur. Dek af en laat 5 minuten staan.
  7. Serveer de tajine met de couscous en garneer met verse koriander of peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 20 g eiwit, 30 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de kipdijen door kipfilet voor een lichtere versie.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer variatie.
  • Maak je eigen kruidenmix door kurkuma, gemberpoeder en cayennepeper te mengen met olijfolie als alternatief voor currypasta.