Menu MaestroMenu Maestro

Authentieke Tiramisu op de Italiaanse Manier

4.4
Klik om te beoordelen

Tiramisu

Omschrijving

Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert dat eenvoudig te maken is en perfect voor elke gelegenheid. Met lagen van koffie, mascarpone en cacao, is het een heerlijke afsluiter van je maaltijd. Dit recept is snel en gemakkelijk, ideaal voor een doordeweekse avond. Serveer het gekoeld voor de beste smaak en textuur. Geniet van deze luchtige traktatie met je gezin of vrienden!

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten (plus 4 uur koeltijd)

Benodigdheden

  • Een grote schaal of een vierkante bakvorm (20x20 cm)
  • Een elektrische mixer of garde
  • Een grote lepel of spatel
  • Een zeef voor de cacao

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml sterke koffie (afgekoeld)
  • 150 g lange vingers
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Koffie zetten: Zet sterke koffie en laat deze afkoelen.
  2. Mascarpone mengsel: Klop in een grote kom de mascarpone, slagroom, suiker en vanille-extract tot een luchtige massa.
  3. Doop de lange vingers: Doop de lange vingers snel in de afgekoelde koffie, zorg dat ze niet te zacht worden.
  4. Lagen opbouwen: Begin met een laagje lange vingers in de schaal, gevolgd door een laag mascarpone mengsel. Herhaal dit totdat alle ingrediënten zijn gebruikt, eindig met de mascarpone.
  5. Afkoelen: Dek de schaal af met plastic folie en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Serveer: Bestuif voor het serveren met cacaopoeder uit een zeef.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 6 g
  • Vetten: 22 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Voeg een scheutje amaretto of koffie-likeur toe aan de koffie voor extra smaak.
  • Experimenteer met verschillende soorten cacao voor een andere smaak.
  • Voor een zelfgemaakte versie van lange vingers, combineer eieren, suiker en bloem om ze zelf te bakken.