Menu MaestroMenu Maestro

Tortellini met Garnalen en Broccoli

4.3
Klik om te beoordelen

Tortellini met Garnalen en Broccoli

Omschrijving

Deze heerlijke tortellini met garnalen en broccoli is een perfect doordeweeks diner. Het gerecht is snel te bereiden met verse tortellini, gepelde garnalen, broccoli en een romige saus. Voeg wat knoflook en citroen toe voor extra smaak. Serveer dit met een frisse salade voor een complete maaltijd. Perfect voor een gezonde en snelle avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g verse tortellini (bij voorkeur met kaas of spinazie)
  • 300 g gepelde garnalen
  • 250 g broccoli (in roosjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml kookroom
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: Parmezaanse kaas voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Voeg de broccoli in de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet het af in een vergiet en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij goudbruin is.
  3. Voeg de gepelde garnalen toe aan de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten, of tot ze roze zijn.
  4. Voeg de kookroom, citroensap en -rasp toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
  5. Voeg de gekookte tortellini en broccoli toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de tortellini met garnalen en broccoli in diepe borden. Garneer eventueel met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 480 kcal
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 55 g
  • Vezels: 3 g

Variatietips

  • Voeg een handvol cherrytomaten toe voor extra kleur en smaak.
  • Vervang de garnalen door kipfilet of tofu voor een andere eiwitbron.
  • Maak de romige saus zelf door 100 g roomkaas te mengen met 200 ml melk en wat Italiaanse kruiden.
  • Voor een pittige variant, voeg een theelepel rode currypasta toe aan de saus.