Menu MaestroMenu Maestro

Tortellini met Garnalen in Italiaanse Stijl

4.2
Klik om te beoordelen

Tortellini met Garnalen in Italiaanse Stijl

Omschrijving

Maak deze heerlijke tortellini met garnalen in Italiaanse stijl. Kook de tortellini en meng deze met gebakken garnalen, tomatensaus, olijven en Italiaanse kruiden. Dit gerecht is snel klaar en vol van smaak, ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Geniet van de combinatie van sappige garnalen en de hartige tomatensaus, perfect voor het hele gezin.

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram tortellini (bijvoorbeeld met kaasvulling)
  • 300 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 400 gram tomatensaus
  • 100 gram zwarte olijven (ontpit en in plakjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto)
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (geraspt, voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af in een vergiet en zet apart.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden (of pesto).
  4. Voeg de tomatensaus en de olijven toe aan de garnalen en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen.
  5. Meng de gekookte tortellini door de saus en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  6. Serveer de tortellini met garnalen in Italiaanse stijl met geraspte Parmezaanse kaas erover.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 55g

Variatietips

  • Voeg wat gesneden spinazie of cherrytomaatjes toe voor extra kleur en smaak.
  • Gebruik verse kruiden zoals basilicum of peterselie voor een frisse touch.
  • In plaats van kant-en-klare tomatensaus, maak je zelf een saus met gepureerde tomaten, ui en knoflook.
  • Experimenteer met verschillende soorten tortellini, zoals met spinazie of vleesvulling.