Tortellini met Garnalen en Roomkaas

Omschrijving
Deze romige tortellini met garnalen en roomkaas is een waar genot. Kook de tortellini en meng met gebakken garnalen en een saus van roomkaas en spinazie. Dit gerecht is snel te maken en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse maaltijd die je gezin zal verrassen.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Garde of lepel
- Kookpan voor de tortellini
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram tortellini (bij voorkeur met kaasvulling)
- 250 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 200 gram roomkaas
- 150 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, voeg de roomkaas en de currypasta toe. Roer totdat de roomkaas smelt en een romige saus vormt.
- Voeg de verse spinazie toe en roer totdat deze geslonken is.
- Meng de gekookte tortellini en gebakken garnalen door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het gerecht warm, eventueel bestrooid met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 25g
- Koolhydraten: 60g
Variatietips
- Vervang de garnalen door kipfilet of champignons voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten zoals paprika of courgette toe voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, gember en chilipeper te mengen voor een frisse smaak.