Traditionele Hutspot met Malse Runderstoof in 30 Minuten

Omschrijving
Geniet van deze authentieke hutspot met malse runderstoof, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Dit gerecht is vol van smaak en verwarmt je van binnenuit. Met eenvoudig verkrijgbare ingrediënten maak je een heerlijke, voedzame maaltijd voor het hele gezin. Laat je verrassen door de combinatie van romige aardappelen, zoete wortelen en malse rundvlees dat in een handomdraai bereid is.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Snijplank
- Koksmes
- Aardappelstamper
- Houten lepel
Ingrediënten
- 600 g runderstoofvlees (in blokjes)
- 800 g aardappelen (bijv. kruimige aardappelen)
- 400 g wortelen (geschild en in plakken)
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 250 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl peper en zout (naar smaak)
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 laurierblad
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee totdat de ui glazig is, ongeveer 3 minuten.
- Strooi het paprikapoeder, zout, peper en tijm over het vlees en roer goed door.
- Voeg de runderbouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Voeg de aardappelen en wortelen toe aan de pan en roer door.
- Laat alles nog eens 10-12 minuten koken totdat de aardappelen en wortelen gaar zijn.
- Verwijder het laurierblad en stamp de aardappelen en wortelen tot een gladde hutspot.
- Serveer de hutspot met de malse runderstoof erbovenop. Geniet ervan!
Voedingswaarden
Per portie: 600 kcal, 35 g eiwit, 20 g vet, 70 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg een handvol verse spinazie of boerenkool toe aan de hutspot voor extra voedingsstoffen.
- Gebruik in plaats van runderstoofvlees eens kip of een vegetarische variant zoals tempeh.
- Maak je eigen kruidenmix door gebruik te maken van verse kruiden zoals peterselie of dille voor een frisse twist.