Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Traditionele Kip Rijst Bowl met Seizoensgroenten in 30 Minuten

2.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze traditionele kip rijst bowl is een perfecte doordeweekse maaltijd, boordevol smaak en kleur dankzij de seizoensgroenten. Het gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, waardoor het ideaal is voor een gezellige avond met het gezin. Serveer het met een frisse salade of wat extra sojasaus voor een extra smaakdimensie.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Kom

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g rijst (bij voorkeur basmati of jasmijn)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g broccoli, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypasta (naar keuze)
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst: Breng een pan met water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 10-12 minuten). Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olie: Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie op middelhoog vuur.
  3. Bak de ui en knoflook: Voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de kip toe: Doe de blokjes kipfilet in de pan en bak deze 5-6 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de groenten en currypasta toe: Voeg de paprika, courgette, broccoli en currypasta toe. Roer alles goed door en bak nog eens 5-7 minuten, tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  6. Voeg de sojasaus toe: Giet de sojasaus over het mengsel en roer goed door. Laat nog 1-2 minuten op het vuur staan.
  7. Serveer: Verdeel de gekookte rijst over vier borden en schep de kip en groenten erover. Garneer met verse peterselie als je dat wenst.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische variant.
  • Voeg andere seizoensgroenten toe zoals wortelen of spinazie.
  • Maak je eigen currypasta voor een extra verse smaak; gebruik een mengsel van gember, kurkuma, komijn en koriander.
  • Serveer met een frisse salade voor een extra crunch.