Menu MaestroMenu Maestro

Authentieke Lamsvlees Tagine met Gedroogde Vruchten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze authentieke lamsvlees tagine is een waar feest voor de zintuigen. Het malse lamsvlees, langzaam gegaard met geurige specerijen en zoete gedroogde vruchten, zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie, deze tagine brengt de smaken van de Marokkaanse keuken naar je eigen tafel.

Bereidingstijd

Totaal: 90 minuten (15 minuten voorbereiding, 75 minuten koken)

Benodigdheden

  • Grote braadpan of tagine
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten

  • 800 g lamsvlees (schouder of nek), in blokjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 200 ml runderbouillon
  • 150 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 100 g gedroogde vijgen, in stukjes
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte uien toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 5 minuten).
  2. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  3. Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom bruin aan.
  4. Strooi de gemalen komijn, koriander, kaneel en cayennepeper over het vlees en roer goed door.
  5. Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het vlees 60 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
  7. Na 60 minuten, voeg de gedroogde abrikozen, vijgen en amandelen toe. Laat nog 15 minuten sudderen.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Garneer met verse koriander of peterselie voor het serveren.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 35 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje sinaasappelschil of citroenschil toevoegen tijdens het koken.
  • Wil je de tagine zelf maken? Meng dan 2 el ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix) om een unieke smaak te creëren.
  • Serveer de tagine met couscous of vers brood om de heerlijke saus op te nemen!