Heerlijke Traditionele Wentelteefjes met Siroop op de Authentieke Manier

Omschrijving
Ontdek de authentieke smaak van wentelteefjes, een geliefd Nederlands gerecht dat perfect is voor een gezinsontbijt of brunch. Deze wentelteefjes zijn krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, en worden heerlijk geserveerd met ahornsiroop. Een snelle en makkelijke traktatie die je in minder dan 20 minuten kunt maken!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Mengkom
- Garde
- Spatel
Ingrediënten
- 8 sneetjes wit of volkorenbrood
- 4 grote eieren
- 250 ml melk
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- Boter (voor het bakken)
- Ahornsiroop (voor serveren)
Bereidingswijze
- Klop de eieren in een grote mengkom met de melk, suiker, vanille-extract en een snufje zout tot een glad mengsel. Zorg dat alles goed gemengd is.
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe. Laat de boter smelten en beginnen met schuimen.
- Dompel elk sneetje brood in het eimengsel, zorg dat beide kanten goed bedekt zijn, maar laat het niet te lang weken.
- Plaats het brood in de pan en bak het gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin en knapperig is. Herhaal dit voor alle sneetjes.
- Serveer de wentelteefjes warm met een flinke scheut ahornsiroop eroverheen. Voeg eventueel vers fruit of poedersuiker toe voor extra smaak.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 15g eiwit, 40g koolhydraten, 15g vet
Variatietips
- Vervang de ahornsiroop door honing of jam voor een andere smaak.
- Voeg kaneel of nootmuskaat toe aan het eimengsel voor extra smaak.
- Maak je eigen wentelteefjes met oud brood voor een duurzame optie.