Gegrilde Zalm met Tzatziki

Omschrijving
Heerlijke gegrilde zalm geserveerd met een zelfgemaakte tzatziki. Deze combinatie is niet alleen smaakvol maar ook voedzaam. Serveer met een lichte couscoussalade voor een complete maaltijd. Ideaal voor een gezonde doordeweekse avond.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Kom voor de tzatziki
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de zalm:
- 4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Voor de tzatziki:
- 250g Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Voor de couscoussalade:
- 200g couscous
- 400ml water
- 1 rode paprika
- 1/2 rode ui
- 1 handje verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Zalm bereiden:
Meng in een kom de olijfolie, citroensap, zout en peper.
Marineer de zalmfilets hierin gedurende 10 minuten.
- Tzatziki maken:
Rasp de komkommer en druk het vocht eruit.
Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.
- Couscous bereiden:
Kook het water en giet het over de couscous in een kom.
Laat het 5 minuten staan en roer het los.
Snijd de paprika en rode ui in kleine stukjes en meng dit met de couscous, peterselie, olijfolie, zout en peper.
- Zalm grillen:
Verhit de grillpan of barbecue en grill de zalmfilets 4-5 minuten per kant, tot ze mooi gaar zijn.
- Serveren:
Serveer de gegrilde zalm met de tzatziki en de couscoussalade.
Voedingswaarden
Ongeveer 450 kcal per portie, rijk aan eiwitten, gezonde vetten en vezels.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe aan de couscoussalade zoals cherrytomaatjes of komkommer.
- Maak de tzatziki met verse dille voor een extra frisse smaak.
- Voor een huisgemaakte currypasta, meng gemalen specerijen zoals komijn, koriander, gember en knoflook met olie.