Umami Kip en Groenten Wok

Omschrijving
Deze umami kip en groenten wok is een snelle en gezonde optie voor een doordeweekse avond. Met sappige kipfilet, broccoli en paprika in een umami-rijke sojasaus, is dit gerecht vol smaak en kleur. Serveer met rijst of noedels voor een complete maaltijd. Ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd die je in een handomdraai maakt!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
- Bereiding: 10 minuten
- Koken: 20 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Kookpan voor rijst/noedels
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 250 gram broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika, in repen
- 1 gele paprika, in repen
- 200 gram peultjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gember, fijngehakt
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram rijst of noedels
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij zodra ze klaar zijn.
- Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de broccoli, paprika's en peultjes toe aan de wok en roerbak gedurende 5-7 minuten, totdat de groenten knapperig en gaar zijn.
- Voeg de sojasaus en oestersaus toe, en roer goed door zodat alles bedekt is. Kook nog 2 minuten door.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de wokschotel bovenop de rijst of noedels.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen of courgette voor meer kleur en smaak.
- Voor een pittige kick, voeg een eetlepel chilisaus of rode currypasta toe.
- Je kunt ook zelfgemaakte pesto of currypasta gebruiken in plaats van kant-en-klare sauzen voor een eigen twist!