Vegetarische Poké Bowl

Omschrijving
Deze vegetarische poké bowl is een feestje voor je smaakpapillen! Met een combinatie van romige avocado, knapperige edamame, en smaakvolle tofu, is dit gerecht niet alleen gezond maar ook vullend. De frisse groenten zorgen voor een kleurrijke presentatie en de tahinisaus voegt een extra dimensie aan de smaken toe. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, deze poké bowl is eenvoudig te maken en zit boordevol voedingsstoffen. Serveer met wat rijst of quinoa voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Bakpan
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
- Kommetjes voor serveren
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g tofu (in blokjes)
- 200 g edamame (diepvries)
- 2 rijpe avocado's (in blokjes)
- 1 komkommer (in dunne plakjes)
- 1 wortel (geraspt)
- 150 g radijs (in plakjes)
- 200 g sushirijst of quinoa
- 4 eetlepels tahinisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel currypasta (of pesto)
- Zout en peper naar smaak
- Sesamzaadjes voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de sushirijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Voeg tijdens het koken een snufje zout toe.
- Kook de edamame in een pan met water gedurende ongeveer 5 minuten. Giet af en zet apart.
- Verhit in een bakpan de sesamolie op middelhoog vuur. Voeg de blokjes tofu toe en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 8-10 minuten). Voeg de sojasaus en currypasta toe en roer goed door.
- Snijd terwijl de tofu bakt de avocado, komkommer, en radijs.
- Verdeel de gekookte rijst of quinoa over vier kommen. Voeg de gebakken tofu, edamame, avocado, komkommer, wortel en radijs toe.
- Besprenkel met tahinisaus en garneer met sesamzaadjes voor extra smaak.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 40 g
Variatietips
- Voor een extra smaakdimensie, maak je eigen tahinisaus door 2 eetlepels tahini te mengen met citroensap, knoflook, en water tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, maïs of zeewier voor een variatie in smaak en textuur.
- Vervang tofu door tempeh of kikkererwten voor een andere eiwitbron.