Vissticks met Aardappelpuree en Erwten

Omschrijving
Geniet van krokante vissticks met romige aardappelpuree en doperwten. Dit klassieke gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor een gezellige doordeweekse maaltijd. De combinatie van de knapperige vissticks en de zachte aardappelpuree met doperwten zorgt voor een heerlijke smaakervaring. Het is een gerecht dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken, en met minimale inspanning heb je een smakelijke maaltijd op tafel.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van aardappelen
- Aardappelstamper of mixer
- Bakplaat of koekenpan voor de vissticks
- Kookpan voor de doperwten
- Lepel of spatel voor het mengen
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
- 300 g doperwten (diepvries of vers)
- 400 g vissticks (bij voorkeur kabeljauw of een andere stevige vis)
- 50 g boter
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel currypasta (optioneel, voor extra smaak)
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Voeg de doperwten toe aan de pan met aardappelen in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
- Terwijl de aardappelen koken, verwarm je de oven voor op 200°C (of bak de vissticks in een koekenpan). Bak de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 15-20 minuten in de oven).
- Giet de aardappelen en doperwten af en voeg de boter, melk, zout, peper en eventueel de currypasta toe. Stamp of mix tot een romige puree ontstaat.
- Serveer de vissticks met de aardappelpuree en doperwten. Garneer eventueel met een beetje extra currypasta voor een frisse kick.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 480
- Eiwitten: 25 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vetten: 15 g
Variatietips
- Vervang de vissticks door zelfgemaakte visburgers voor een gezondere optie.
- Voeg een handvol geraspte kaas toe aan de aardappelpuree voor extra romigheid.
- Gebruik zelfgemaakte pesto in plaats van currypasta voor een andere smaakdimensie. Meng simpelweg basilicum, pijnboompitten, kaas en olijfolie in een blender.