Vissticks met Tzatziki en Salade

Omschrijving
Geniet van krokante vissticks, perfect voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Deze vissticks zijn eenvoudig te maken en worden geserveerd met een zelfgemaakte tzatziki die de smaken prachtig aanvult. De frisse salade biedt een knapperige textuur en maakt het gerecht compleet. Ideaal voor gezinnen of als je vrienden over de vloer hebt. Met slechts een paar ingrediënten en een korte bereidingstijd, zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.
Bereidingstijd
Benodigdheden
- Bakplaat
- Mengkom
- Frituurpan of koekenpan
- Rasp en zeef voor de tzatziki
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of pangasius)
- 100 g paneermeel
- 1 ei
- 100 g bloem
- 1 komkommer
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gedroogde dille (of 1 eetlepel verse dille)
- 150 g gemengde sla (zoals rucola en spinazie)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Vissticks Voorbereiden: Snijd de visfilet in repen van ongeveer 3 cm. Meng in een kom de bloem met wat peper en zout. Klop het ei los in een andere kom en doe het paneermeel in een derde kom.
- Paneer de Vis: Haal elke visreep eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
- Verhit de Olie: Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur de vissticks in delen, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg ze op een bord met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
- Tzatziki Maken: Rasp de komkommer en druk het vocht eruit. Meng in een kom de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie, citroensap, dille, en de geraspte komkommer. Breng op smaak met peper en zout.
- Salade Samenstellen: Meng de gemengde sla in een grote kom. Voeg eventueel een dressing naar keuze toe.
- Serveren: Serveer de krokante vissticks met de tzatziki en de frisse salade.
Voedingswaarden
- Calorieën: 450 per portie
- Eiwit: 30 g
- Vet: 20 g
- Koolhydraten: 40 g
Variatietips
- Zelfgemaakte Kruiden: Maak je eigen kruidenmix voor de tzatziki door verse kruiden zoals munt of peterselie toe te voegen.
- Alternatieve Vis: Probeer andere soorten vis, zoals zalm of tilapia.
- Vegan Optie: Vervang de vis door groenten zoals courgette of aubergine en paneer deze op dezelfde manier voor een vegan versie.