Vissticks met Broccoli en Aardappelpuree

Omschrijving
Geniet van knapperige vissticks geserveerd met romige aardappelpuree en gestoomde broccoli. Dit gerecht is eenvoudig te maken en in minder dan een half uur op tafel. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die perfect is voor het hele gezin, vooral op drukke doordeweekse avonden. De combinatie van de krokante vissticks, de smeuïge aardappelpuree en de frisse broccoli zorgt voor een uitgebalanceerd en voedzaam diner.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Stoommandje of stoompan
- Bakpan
- Aardappelstamper
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g vastkokende aardappelen
- 400 g vissticks (bijvoorbeeld kabeljauw of pangasius)
- 300 g broccoli
- 50 ml melk
- 30 g boter
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Optioneel: 1 eetlepel currypasta of pesto voor extra smaak
Bereidingswijze
- Aardappelpuree maken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet af en laat even staan.
- Broccoli stomen: Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en plaats het stoommandje erboven. Stoom de broccoli voor ongeveer 5-7 minuten, totdat deze heldergroen en knapperig is.
- Vissticks bakken: Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vissticks volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 8-10 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Aardappelpuree afmaken: Voeg de melk, boter, zout, peper en optioneel de currypasta of pesto toe aan de gekookte aardappelen. Stamp tot een romige puree.
- Serveren: Serveer de vissticks met de aardappelpuree en gestoomde broccoli. Geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Vervang de vissticks door zelfgemaakte visfilets voor een gezondere optie.
- Maak je eigen currypasta of pesto met verse ingrediënten voor een extra smaakboost.
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.