Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Wortel Groentestoofpot met Verse Ingrediënten

4.4
Klik om te beoordelen

Wortel Groentestoofpot

Omschrijving

Deze heerlijke wortel groentestoofpot is een kleurrijk en voedzaam gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Met een combinatie van wortelen, aardappelen, uien en paprika, is het zowel gezond als vullend. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en kan in één pan worden gemaakt, wat de afwas minimaliseert. De toevoeging van currypasta geeft een extra smaakdimensie en maakt het gerecht nog interessanter. Ideaal voor als je een snelle maar smakelijke maaltijd wilt bereiden voor het hele gezin.

Bereidingstijd

Totale tijd: 40 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of stoofpot
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram wortelen, in plakjes
  • 400 gram aardappelen, in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de wortelen en aardappelen toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee.
  3. Roer de currypasta erdoor en kook het geheel nog 2 minuten, zodat de smaken goed vrijkomen.
  4. Voeg de paprika, groentebouillon en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het 20-25 minuten zachtjes sudderen, of totdat de groenten gaar zijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofpot warm, eventueel met rijst of brood.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 6 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vetten: 12 g
  • Vezels: 8 g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakcombinatie.
  • Maak je eigen currypasta door gemalen specerijen, zoals komijn en koriander, te mengen met knoflook en gember.
  • Serveer de stoofpot met een schepje yoghurt of crème fraîche voor een romige afwerking.