Snelle Pasta met Aubergine en Rucola in Slechts 30 Minuten

Omschrijving
Deze aubergine en rucola pasta is een snelle, maar smaakvolle maaltijd. De aubergine wordt gebakken en gemengd met pasta, rucola, en een lichte citroen dressing. Dit gerecht is gezond en eenvoudig te maken, ideaal voor drukke doordeweekse avonden! Met een combinatie van hartige aubergine en de frisse smaak van rucola, biedt deze pasta een perfecte balans van smaken en texturen. Bovendien is het een gerecht dat snel op tafel staat, zodat je meer tijd hebt om van je avond te genieten.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Gietijzeren lepel of zeef
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijv. spaghetti of penne)
- 1 grote aubergine, in blokjes gesneden
- 150 g rucola
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 ml olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels pesto (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Meng in een grote kom de gekookte pasta, de gebakken aubergine, rucola, citroensap, citroenrasp en de resterende olijfolie. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een lepel pesto voor extra smaak.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 480 kcal
- Eiwitten: 12 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Voor extra smaak kun je zelf pesto maken door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, en olijfolie in een blender te mengen.
- Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
- Varieer met andere groenten zoals courgette of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.