Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Pesto voor een Gezonde Maaltijd

4.2
Klik om te beoordelen

Omschrijving

Deze Pasta met Pesto en Groenten is een kleurrijke en gezonde maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Met de combinatie van al dente pasta, verse courgette, sappige cherrytomaten en voedzame spinazie, is dit gerecht niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak. In minder dan 20 minuten zet je dit heerlijke gerecht op tafel, ideaal voor de drukke weekdagen. Serveer het met een snufje Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 2 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld van Albert Heijn of Jumbo)
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 200 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 3-4 minuten totdat ze zacht zijn.
  3. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten tot ze beginnen te garen.
  4. Voeg de spinazie toe en roer totdat het verwelkt is.
  5. Voeg de gekookte pasta en de pesto toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 1-2 minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 65 g
  • Vezels: 4 g

Variatietips

  • Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
  • Vervang de courgette door paprika of broccoli voor variatie.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een huisgemaakte versie.