Pasta met Spinazie en Feta

Omschrijving
Pasta met spinazie en feta is een eenvoudig en gezond gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Dit snelle recept combineert al dente pasta met de zachte smaken van verse spinazie en de zoute, romige textuur van feta. Het is niet alleen heerlijk, maar ook boordevol vitamines en mineralen. Door de knoflook en olijfolie toe te voegen, krijgt het gerecht nog meer diepte en smaak. Dit gerecht is ideaal voor gezinnen of voor als je vrienden over de vloer hebt. Met minimale voorbereidingstijd kun je binnen een half uur genieten van een smakelijke en voedzame maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van de pasta
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
- 200 g verse spinazie
- 150 g feta, verkruimeld
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij al dente is. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin en geurig is.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer totdat deze geslonken is, dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
- Meng de gekookte pasta door de spinazie en knoflook in de pan. Voeg de verkruimelde feta toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel rode pepervlokken.
- Serveer de pasta direct, eventueel garneer met extra feta.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg andere groenten toe zoals cherrytomaten of courgette voor extra kleur en smaak.
- Vervang feta door geitenkaas voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten en olijfolie om een extra smaakboost te geven aan het gerecht.