Menu MaestroMenu Maestro

Avocado en Maïs Taco Salade

4.2
Klik om te beoordelen

Avocado en Maïs Taco Salade

Omschrijving

Geniet van deze frisse taco salade met avocado en maïs! De combinatie van romige avocado, knapperige sla, sappige tomaten en een smaakvolle taco-kruidenmix geeft deze salade een heerlijke, levendige smaak. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook een gezonde optie voor een doordeweekse avondmaaltijd. Serveer de salade met knapperige tortillachips voor een extra crunch!

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Mengkom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado's
  • 200 g maïs (uit blik of diepvries)
  • 200 g cherrytomaten
  • 150 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola en ijsbergsla)
  • 1 rode ui
  • 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar)
  • 100 g tortillachips
  • 2 eetlepels taco-kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Spoel de maïs af als je uit blik gebruikt. Als je diepvriesmaïs hebt, kook deze dan kort in heet water en laat uitlekken.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden en de rode ui in dunne ringen.
  4. Meng in een grote kom de gemengde sla, avocado, maïs, cherrytomaten en rode ui.
  5. Voeg de olijfolie en taco-kruidenmix toe aan de groenten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de salade in diepe borden en garneer met geraspte kaas en tortillachips.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 22 g
  • Koolhydraten: 28 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Voeg gekookte kip of zwarte bonen toe voor extra eiwitten.
  • Voor een pittigere smaak kun je een beetje jalapeño of chilipoeder toevoegen.
  • Maak je eigen taco-kruidenmix door 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel uienpoeder te mengen.
  • Vervang de tortillachips door zelfgemaakte nacho's door tortilla's in stukken te snijden, te bakken en te kruiden.