Avocado en Zoete Aardappel Bowl

Omschrijving
Deze voedzame bowl combineert geroosterde zoete aardappelen met romige avocado, zwarte bonen en een frisse dressing. Het is een gezonde en kleurrijke maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond. Dankzij de combinatie van smaken en texturen is dit gerecht niet alleen lekker, maar ook een feestje voor het oog. Ideaal voor wie snel een voedzame maaltijd op tafel wil zetten zonder in te boeten op smaak.
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 2 rijpe avocado's
- 1 blik zwarte bonen (400g), uitgelekt
- 150g cherrytomaten, gehalveerd
- 100g maïs (uit blik of diepvries)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel currypasta (bijv. rode currypasta)
- 1 limoen, sap
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, currypasta, zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Rooster de zoete aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Terwijl de aardappelen roosteren, snijd je de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in plakjes.
- Meng in een grote kom de zwarte bonen, cherrytomaten, maïs en het sap van de limoen. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
- Verdeel de geroosterde zoete aardappelen over vier kommen, voeg het bonenmengsel toe en garneer met avocado en verse kruiden.
- Serveer direct en geniet van deze kleurrijke bowl.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 12g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 62g
- Vezels: 15g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of paprika, voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Probeer in plaats van currypasta een pesto voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, kurkuma en gember te mengen met olijfolie, of maak een verse pesto met basilicum, knoflook en pijnboompitten.