Menu MaestroMenu Maestro

Authentieke Bami met Garnalen op de Chinese Manier

4.0
Klik om te beoordelen

Bami met Garnalen

Omschrijving

Geniet van een snelle bami met garnalen, perfect voor een doordeweekse avond. Deze maaltijd zit boordevol groenten zoals paprika en prei, en de garnalen zorgen voor een heerlijke, eiwitrijke toevoeging. Serveer het met een pittige sojasaus voor extra smaak. Een ideaal gerecht dat in 30 minuten op tafel staat!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram bami of eiernoedels
  • 250 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 prei, in ringen
  • 150 gram wortel, julienne gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel pittige sojasaus (optioneel)
  • 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de bami of eiernoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij goudbruin is.
  3. Voeg de garnalen toe en bak ze ongeveer 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even apart.
  4. In dezelfde pan, voeg de paprika, prei en wortel toe. Roerbak de groenten gedurende 5-6 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de currypasta toe en meng goed met de groenten.
  6. Voeg de bami of eiernoedels en de garnalen weer toe aan de pan. Giet de sojasaus erover en roer alles goed door. Bak nog 2-3 minuten tot alles goed warm is.
  7. Breng op smaak met peper en zout en serveer met pittige sojasaus indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 20 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli, taugé of champignons voor meer variatie.
  • Vervang de garnalen door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
  • Maak je eigen currypasta met verse kruiden en specerijen voor een authentiekere smaak.