Knapperige Kip Teriyaki met Sesamzaad en Groenten

Omschrijving
Kip Teriyaki is een smaakvol en snel te bereiden gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Dit heerlijke gerecht bestaat uit malse kipfilet die wordt gemarineerd in een zoete teriyakisaus en gebakken met kleurrijke groenten zoals broccoli en paprika. Geserveerd met rijst is het een complete maaltijd die zowel volwassenen als kinderen zal bevallen. Met een bereidingstijd van slechts 30 minuten is dit gerecht ideaal voor drukke dagen.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Kookpan voor rijst
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel of spatel
- Kom voor marineren
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 200 g broccoli
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 eetlepels teriyakisaus
- 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 300 g rijst
- 1 eetlepel sesamzaad (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes en de paprika's in repen.
- Marineren: Doe de kipblokjes in een kom en voeg de teriyakisaus toe. Meng goed door elkaar en laat dit 10 minuten marineren.
- Rijst koken: Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat het goed uitlekken.
- Bakken: Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Groenten toevoegen: Voeg de broccoli en paprika toe aan de pan en roerbak alles nog eens 5-7 minuten totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
- Serveren: Serveer de kip teriyaki op een bedje van rijst en garneer met sesamzaad indien gewenst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Je kunt de teriyakisaus zelf maken door sojasaus, honing, gember en knoflook te mengen. Dit geeft een extra verse smaak aan je gerecht.
- Voeg andere groenten toe, zoals wortelen of courgette, voor meer variatie.
- Serveer met noedels in plaats van rijst voor een andere twist!