Menu MaestroMenu Maestro

Bami met Garnalen en Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Bami met Garnalen en Groenten

Omschrijving

Deze smaakvolle bami met garnalen en groenten is een snelle optie voor een doordeweekse avond. Met knapperige groenten zoals broccoli en wortel en sappige garnalen is dit gerecht zowel voedzaam als lekker. Serveer met een scheutje limoen voor een frisse smaak! Dit recept is eenvoudig te bereiden en staat in minder dan 30 minuten op tafel.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram bami of eiernoodles
  • 400 gram ongepelde garnalen (bij voorkeur groot)
  • 200 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram wortel, julienne gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 limoen, in partjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de bami of eiernoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut tot het geurig is.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  5. Voeg de broccoli, wortel en paprika toe aan dezelfde pan. Roerbak de groenten 5-7 minuten tot ze knapperig en gaar zijn.
  6. Voeg de currypasta, sojasaus en de gekookte bami toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten opwarmen.
  7. Voeg de garnalen weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de bami in diepe borden en garneer met partjes limoen.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 450 per portie
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 55 g

Variatietips

  • Voor een extra kick kun je een beetje sambal of chilisaus toevoegen.
  • Vervang de garnalen door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
  • Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, gember en chilipeper te mengen voor een verse smaak.
  • Voeg andere groenten toe zoals courgette of taugé voor variatie.

Gerelateerde recepten