Menu MaestroMenu Maestro

Verse Bami met Gemarineerde Tofu en Kruidige Saus

3.9
Klik om te beoordelen

Bami met Gemarineerde Tofu

Omschrijving

Deze bami met gemarineerde tofu is een heerlijke veganistische optie die snel en eenvoudig te bereiden is. De tofu wordt gemarineerd in een combinatie van sojasaus en gember, wat zorgt voor een unieke en smaakvolle ervaring. Samen met vers gekookte bami en een kleurrijke mix van groenten zoals broccoli en wortelen, haal je een voedzaam gerecht op tafel dat in slechts 30 minuten klaar is. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom voor de marinade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g bami (of andere noedels naar keuze)
  • 300 g stevige tofu
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel geraspte gember (of 1 theelepel gemberpasta)
  • 1 eetlepel sesamolie (of zonnebloemolie)
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 2 wortelen, julienne gesneden
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Zonnebloemolie voor het bakken

Bereidingswijze

  1. Begin met het marineren van de tofu. Snijd de tofu in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de sojasaus, geraspte gember en sesamolie toe. Meng goed en laat minimaal 10 minuten marineren.
  2. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze goudbruin, ongeveer 5-7 minuten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
  4. Voeg in dezelfde pan de fijngehakte knoflook, broccoli en wortelen toe. Roerbak 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Voeg de gekookte bami en de gebakken tofu terug in de pan. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bami met gesneden bosuitjes als garnering.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 400 kcal
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of taugé voor meer variatie.
  • Gebruik in plaats van gemberpasta verse gember of currypasta voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen currypasta door verse kruiden en specerijen te mengen met wat olie.
  • Serveer met een pittige chilisaus voor een extra kick!

Gerelateerde recepten