Menu MaestroMenu Maestro

Verse Groene Curry met Tofu en Seizoensgroenten

4.6
Klik om te beoordelen

Groene Curry met Tofu

Omschrijving

Deze groene curry met tofu en seizoensgroenten zoals broccoli en paprika is een smakelijke en gezonde keuze voor een doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van romige kokosmelk en pittige groene currypasta zorgt voor een heerlijk gerecht dat snel te bereiden is. Serveer de curry met warme rijst voor een complete maaltijd die je energie geeft voor de rest van de dag. Dit recept is eenvoudig aan te passen aan jouw voorkeuren en is perfect voor vegetariërs.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel of spatel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Maatbekers
  • Kom voor de rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g rijst (bijvoorbeeld basmati of jasmijn)
  • 400 g tofu, in blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 3 eetlepels groene currypasta (bijv. van een merk als Patak's)
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de blokjes tofu toe en bak deze ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
  4. In dezelfde pan, voeg de groene currypasta toe en bak deze 1 minuut om de smaken vrij te laten komen.
  5. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng het mengsel aan de kook.
  6. Voeg de broccoli en paprika toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  7. Voeg de gebakken tofu weer toe aan de pan en verwarm nog 2-3 minuten.
  8. Breng op smaak met zout en serveer de curry met de gekookte rijst. Garneer eventueel met verse koriander.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 45 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg andere seizoensgroenten toe, zoals courgette of wortelen.
  • Voor extra smaak kun je ook wat sojasaus of limoenjuice aan de curry toevoegen.
  • Maak je eigen groene currypasta met verse kruiden, gember en chili voor een authentieke smaak!