Menu MaestroMenu Maestro

Geurige Bami met Kipfilet en Vers Gesneden Groenten

4.3
Klik om te beoordelen

Bami met Kip en Groenten

Omschrijving

Deze bami met kip en groenten is een snel en smakelijk gerecht dat in een handomdraai klaar is. De combinatie van malse kipfilet, verse groenten en noedels in een roerbaksaus zorgt voor een heerlijke maaltijd. Perfect voor drukke weekavonden waar je toch wilt genieten van een lekkere maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote pan
  • Snijplank en mes
  • Kookpan voor noedels
  • Lepel of spatel voor roerbakken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g bami-noedels
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 2 wortels, julienne gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 150 g sugar snaps, in de lengte gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene currypasta)
  • 1 eetlepel suiker
  • Peper en zout naar smaak
  • Lente-ui, voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de bami-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de sesamolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit 1 minuut totdat het geurig is.
  3. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de wortels, paprika en sugar snaps toe en roerbak alles nog eens 5 minuten totdat de groenten zacht zijn maar nog knapperig.
  5. Roer de currypasta, sojasaus en suiker erdoor en laat het geheel nog 2-3 minuten op het vuur staan.
  6. Voeg de gekookte noedels toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de bami met gesneden lente-ui als garnering indien gewenst.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 520 per portie
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of courgette voor meer variatie.
  • Gebruik in plaats van currypasta, pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander en chilipoeder te mengen met olie en knoflook.

Gerelateerde recepten