Bami met Kruidige Kip en Pinda's

Omschrijving
Deze bami met kruidige kip en pinda's is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De kip wordt gemarineerd in een pittige kruidenmix en geserveerd met groenten zoals paprika en taugé. Een perfecte maaltijd voor een drukke avond! Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, waardoor het ideaal is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met de toevoeging van pinda's krijgt het gerecht een lekkere crunch en extra smaak.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote pan
- Snijplank
- Mes
- Kom voor marineren
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g bami (of andere noedels)
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 3 eetlepels rode currypasta
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 g taugé
- 100 g ongezouten pinda's, grof gehakt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Marineren van de kip: Meng in een kom de kipfilet met de rode currypasta en 1 eetlepel sojasaus. Laat dit minimaal 10 minuten marineren.
- Koken van de bami: Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Bakken van de kip: Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kip in ongeveer 5-7 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Groenten bakken: Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de paprika en taugé gedurende 3-4 minuten tot ze net gaar zijn.
- Alles samenvoegen: Voeg de kip terug in de pan en voeg de gekookte bami, de resterende sojasaus en de gehakte pinda's toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2-3 minuten.
- Serveren: Serveer de bami in diepe borden en garneer met bosuitjes.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Vervang de currypasta door rode pesto voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe, zoals broccoli of wortelen, voor extra vitamines.
- Maak je eigen currypasta door specerijen te mengen met knoflook, gember en olie, als je tijd hebt.