Menu MaestroMenu Maestro

Banh Mi met Kip en Pindasaus

4.0
Klik om te beoordelen

Banh Mi met Kip en Pindasaus

Omschrijving

Geniet van een heerlijke Banh Mi, een Vietnamese sandwich, gevuld met gemarineerde kip en een romige pindasaus. Deze unieke smaakbeleving wordt verrijkt met knapperige groenten en frisse koriander, allemaal geserveerd in een knapperig stokbrood. Voor een extra kick kun je een pittige mayo toevoegen. Dit gerecht is snel te maken, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en ideaal voor 4 personen in slechts 30 minuten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of koekenpan
  • Mengkom
  • Snijplank en mes
  • Lepel of spatel
  • Broodsnijder (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kleine stokbroden (of baguettes)
  • 400 g kipfilet, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sambal oelek (of naar smaak)
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • 1 rode peper, in dunne ringen (optioneel)
  • Een handvol verse koriander
  • 4 eetlepels mayonaise (voor de pittige mayo, voeg sambal toe)

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de sojasaus, honing, rijstazijn en sambal oelek. Voeg de kipfilet toe en laat dit 10 minuten marineren.
  2. Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipfilet gedurende 5-7 minuten aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  3. Meng in een andere kom de pindakaas met de kokosmelk tot een romige saus. Voeg eventueel wat water toe om het te verdunnen.
  4. Snijd de stokbroden open en besmeer de onderkant met de pindasaus. Leg de gegrilde kip op de saus.
  5. Vul de sandwich met de wortel, komkommer en rode peper. Werk af met verse koriander en een lepel pittige mayo.
  6. Sluit de sandwich en serveer direct.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 25g
  • Koolhydraten: 50g

Variatietips

  • Voor een huisgemaakte currypasta, meng kokosmelk, currykruiden en een beetje zout in een blender. Dit kan ook als vervanging voor de pindasaus.
  • Voeg extra groenten toe zoals radijs of sla voor meer crunch.
  • Gebruik kalkoen of tofu als vervanging voor de kip voor een andere smaak.
  • Maak de mayo zelf met mayonaise, sambal en een beetje citroensap.

Gerelateerde recepten