Romige Bloemkoolsoep

Omschrijving
Deze romige bloemkoolsoep is perfect voor een snelle doordeweekse avond. Kook de bloemkool samen met ui en knoflook tot ze zacht zijn, pureer het mengsel tot een romige soep en voeg een scheutje room toe voor een rijke, volle smaak. Deze soep is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook heerlijk en voedzaam. Serveer met vers brood voor een complete maaltijd die het hele gezin zal aanspreken.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Mes
- Soepkommen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote bloemkool (ongeveer 800 g)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Vers brood voor serveren
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en zet deze opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze gedurende 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten sudderen, of totdat de bloemkool zacht is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Roer goed door en verwarm nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm met vers brood.
Voedingswaarden
Per portie (geschat):
- Calorieën: 250
- Eiwitten: 5g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 20g
Variatietips
- Voeg een lepel currypasta toe voor een pittige twist.
- Gebruik pesto in plaats van kruiden voor een extra smaakdimensie.
- Maak de soep zelf door verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe te voegen voor een frisse smaak.
- Voeg geroosterde noten of zaden toe voor een krokante textuur.