Boerenkoolstamppot met Gehaktballen

Omschrijving
Deze boerenkoolstamppot met gehaktballen is een stevige en smaakvolle maaltijd die perfect is voor doordeweekse avonden. De combinatie van romige aardappelpuree met de gezonde boerenkool en de sappige gehaktballen zorgt voor een hartverwarmend gerecht dat het hele gezin zal aanspreken. Het is eenvoudig te maken en is in minder dan 35 minuten op tafel. Serveer met een beetje mosterd voor een extra kick in de smaak!
Bereidingstijd
Totale tijd: 35 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Aardappelstamper
- Koekenpan
- Mengkom
- Lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g kruimige aardappelen
- 400 g boerenkool (voorverpakt)
- 300 g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels olie (voor het bakken)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende 15 minuten.
- Voeg de boerenkool toe aan de pan en kook nog eens 5 minuten mee tot alles gaar is.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en laat even staan.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Meng in een kom het rundergehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, zout en peper. Vorm hier 4 gehaktballen van.
- Bak de gehaktballen in de koekenpan op middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- Stamp de aardappelen en boerenkool tot een romige puree. Voeg de mosterd toe en roer goed door.
- Serveer de boerenkoolstamppot met de gehaktballen erop.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 580
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 70 g
- Vezels: 8 g
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een eetlepel currypasta of pesto toe aan de stamppot.
- Maak je eigen gehaktballen met kruiden zoals peterselie en tijm voor een persoonlijke touch.
- Serveer met een frisse salade voor een extra portie groenten.